dBruijn

Lijst van publicaties van Maximiliaan de Bruijn

(1896 - 1977)


(Rotterdam 18 juli 1896 - Wenum Wiesel 24 feb. 1977), ingenieur. Studeerde in 1922 af aan de TH in Delft. Werkte bij RWS, vele jaren bij de Directie Benedenrivieren, laatstelijk bij de Deltadienst als hoofd van de afdeling Deltawerken Noord. Schreef o.m. De afdamming van de Brielse Maas (1949-1951), De betekenis van de stormvloedkering aan de mond van de Hollandse IJssel (1957) en De afsluiting van het Haringvliet (1958). (bron: waterschrijvers)
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1943 RWS-BER Profielen van nieuwe dijken langs de benedenrivieren BER115 (samenvatting)
1944 RWS-BER Afdamming van de Hollandse IJssel bij Krimpen Hollandse IJssel BER141 (samenvatting)
1945 RWS-BER Ontwerpnota betreffende het Vijfeilandenplan vijfeilandenplan BER147 (samenvatting)
1946 RWS-BER Nota betreffende het profiel, dat bij den aanleg van nieuwe dijken en bij de verhooging en verzwaring van bestaande dijken langs de benedenrivieren zal zijn toe te passen Benedenrivieren dijken Rapporten en mededeelingen van den Rijkswaterstaat nr 30
1946 RWS Nota betreffende het profiel dat bij den aanleg van nieuwe dijken bij de verhooging en verzwaring van bestaande dijken langs de benedenrivieren zal zijn toe te passen dijken Rapporten en Mededeelingen van den Rijkswaterstaat, nr. 30
1947 RWS-BER Nota betreffende de afdamming van het Brielse meer BER179 (samenvatting)