Wentholt

Lijst van publicaties van Ludolph Reinier Wentholt

(1885 - 1946)


(Nieuwediep, 22 maart 1885 's-Gravenhage, 6 februari 1946) was een Nederlands civiel-technisch ingenieur, directeur-generaal van de Rijkswaterstaat. Hij geldt als de stuwende kracht achter de ontwikkeling van verschillende kanalen. Daarnaast nam hij het initiatief voor het tweede Rijkswegenplan uit 1938, ter vervanging van het eerste plan en de basis voor het huidige net van rijkswegen.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1907 RWS Plan tot een gedeeltelijke drooglegging der Lauwerszee landaanwinning NA archief vVeen-Stroband nr 217
1912 Delft Stranden en strandverdediging zandige kust Dissertatie Delft, uitgegeven door Waltman Delft
1917 RWS (1) Over straatklinkers, welke aan hooge eischen voldoen en de wenschelijkheid om de leveringvan straatklinkers afzonderlijk aan te besteden (2) Over Friesche steen in het bijzonder in Friesland gebakken straatsteen wegenbouw Rapporten en Mededeelingen van den Rijkswaterstaat, nr 9
1919 RWS verlaging van de waterspiegel door middel van bronbemaling grondwater Rapporten en Mededeelingen van den Rijkswaterstaat, nr. 16