Cohen Stuart

Lijst van publicaties van H.G.C. Cohen Stuart

(1896 - 1978)


Geboren in Buitenzorg, Ned. IndiŽ, overleden in Portugaal. Hij studeerde te Delft voor civiel ingenieur. Van 1917 tot 1921 was hij voorzitter van de studentenafdeling van het Algemeen Nederlands Verbond, wat een verklaring vormt voor zijn bijzondere gevoeligheid voor en verbondenheid met heel Nederland, Noord en Zuid. In 1922, het jaar van de verkenningstocht, behoorde Cohen Stuart tot de medeoprichters van het Dietsch Studentenverbond. Dat zijn geschriften daar de invloed van hebben ondergaan ligt voor de hand. Het fervente Groot-Neerlandisme van het verbond vond in Cohen Stuart een dappere vertolker. Zie hierover ook Bibliotheek der Nederlandse Letteren. Na de tweede wereldoolog werkte hij in Den Haag als dir. van de Gemeentelijke Woningdienst (fot:Gemeente Den Haag, bij zijn afscheid in 1961.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1888 RWS Uitkomsten der Rijkswaterpassing 1875-1885 waterstanden Nederlandsche Rijkscommissie voor Graadmeting en Waterpassing.
1930 Ingenieur De vaarwaters naar Soerabaja baggerwerk De ingenieur; B. Bouw-en Waterbouwkunde jrg 45, 1930, no 3, 17-01-1930 [Bijlage]